tanketrening - veien til et bedre liv
Hjelp til selvhjelp
når du vil ha et bedre liv

Personvernerklæring

Her får du informasjon om hvordan Vitalia Veiledning behandler personopplysninger

Hvem er vi?

Firmaet heter Vitalia Veiledning NUF, org.nr. 993 837 415

Vår nettstedsadresse er: https://www.vitalia.no


Ansvarlig for behandling av personopplysninger på dette nettstedet er daglig leder Åse Koppergård som kan kontaktes på e-post: aase-k@vitalia.no

Infokapsler som brukes på vitalia.no

Informasjonskapsler på vitalia.no, brukes til å samle informasjon anonymt.
Informasjonskapslene som eksisterer på vitalia.no, brukes til, dersom ikke annet er nevnt, innsamling av brukerstatistikk og språkinnstillinger på siden. Les mer om hva info-kapsler faktisk er her

Google Analytics

Google Analytics er et analyseverktøy vi bruker for å analysere brukeroppførsel på vitalia.no. Dette er en gratistjeneste fra Google som gjør det mulig å se antall besøkende, sidevisninger, trafikk-kilder, lengde på besøk, geografisk lokasjon m.m. For å lagre informasjon om de besøkende, benytter Google Analytics et javascript, som igjen lager 5 forskjellige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene benyttes til å lagre bevegelsesmønsteret på et nettsted og hver enkelt bevegelse. Disse informasjonskapslene er:


__utma: Lagres i 2 år fra siste besøk

__utmb: Lagres i 30 min fra siste besøk

__utmc: Lagres til nettleseren lukkes

__utmz: Lagres i 6 måneder fra siste besøk

__utmv: Lagres i 2 år fra siste besøk

_ga:        Lagres i 2 år fra siste besøk


Facebook

Vi bruker Facebook page plugin og Facebook kommentarer som benytter infokapsler. Facebook cookies settes hvis du tidligere har besøkt Facebook, eller har klikket «liker» eller en annen link på vår Facebook side.


Cookies/infokapsler brukes også i forbindelse med tilbud og annonser på Facebook


Når lagrer vi informasjon om deg som person?

Epost-lister

På nettsiden vår vil du finne ulike «opt-in» bokser. Det vil si at du kan registrere deg på vår e-post liste for å få tilsendt f.eks et gratisprodukt av et eller annet slag. Du blir da bedt om å registrere navn, e-post adresse og postnr. Hver gang du blir bedt om å oppgi kontaktinformasjon vil det stå klart og tydelig hva vi kommer til å sende deg. Vi bruker Campaign Monitor sin tjeneste for utsendelse av denne type e-poster, og du vil alltid ha mulighet til å melde deg av lister du står på, ved å klikke på en MELD AV eller «UNSUBSCRIBE» link nederst i hver e-post du mottar. Personvernerklæringen til Campaign Monitor finner du på denne linken: https://www.campaignmonitor.com/policies/

Gratis kurs

Om du registrerer deg på et gratis nettkurs på vitalia.no, så vil vi kun lagre navnet du registrerer deg med, postnummeret ditt og e-post-adressen din. Vi ber om postnummer for å vurdere om det på et senere tidspunkt kan være aktuelt å arrangere kurs i et bestemt område. Utsendelse av e-post er et ledd i oppfølgingen av deg som deltager på kurset, men du kan selv melde deg av e-post-lista ved å bruke MELD AV eller «UNSUBSCRIBE» linken i bunnen av e-postene du får tilsendt

Kurs du kjøper fra Vitalia Veiledning

Når du kjøper et kurs fra Vitalia Veiledning,  ber vi deg om å registrere nødvendig kontaktinformasjon samt organisasjonsnummer og firmanavn dersom du representerer ett firma. Org.nr. ber vi om for å kunne sende deg en korrekt faktura iht bokføringsforskriftens formkrav. E-post adressen din vil også være ditt brukernavn på online kurs. Du bruker den for å kunne logge deg inn på kurset du har bestilt.


Når du logger inn på vitalia.no, vil en informasjonskapsel bli lagret i din nettleser. Dette for at du skal ha tilgang til dine kurs og medlemskap mens du er innlogget. Denne informasjonskapselen er individuelt knyttet til deg og noe av din aktivitet vil bli sporet. Hvis du f.eks prøver å logge inn på kontoen din med feil passord, kan vi se et mislykket påloggingsforsøk i loggen. Det gjør at vi i de fleste tilfeller kan se årsaken til at du ikke kommer inn og kan hjelpe deg med det


Hvis uvedkommende skulle ha fått tak i ditt brukernavn og passord og forsøker å logge seg inn som deg, kan vi med tilleggsinfo fra deg utestenge vedkommendes ip-adresse. Det lagres også en aktivitetslogg knyttet til din brukerkonto. Denne lagres i 1 år og informasjonen som lagres er f.eks. hvilke kursleksjoner du har vært innom, dato for opp- eller nedgradering av medlemskap og når du har vært logget inn på siden


Kredittkortinformasjon

lagres ikke på serveren som vitalia.no benytter. Alle kjøp går via leverandøren av betalingstjenesten.


Hvor kan du se data som Vitalia Veiledning har lagret på deg?

Du kan se alle data som er lagret på deg som kursdeltager på siden for «Min konto». Der kan du også endre type medlemskap eller avslutte kundeforholdet ditt til våre tilbud. Vi gjør oppmerksom på at det å avslutte kundeforholdet gjør at du mister tilgang til alle nettkurs. Som deltager på våre kurs har du i utgangspunktet tilgang «for alltid». (Det er selvfølgelig ikke mulig å garantere noe for all fremtid, men så lenge Vitalia Veiledning eksisterer og eies av Åse Koppergård, vil du ikke miste tilgang til dine kurs.)

Kommentarer på artikler

Når du legger inn kommentarer på artikler som er publisert på vitalia.no, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til din og nettleserversjonen din. Dette gjøres for å unngå useriøse kommentarer


En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren


Du kan be om å få slettet eller anonymisert alle kommentarer du har lagt inn ved å kontakte oss på e-post: aase-k@vitalia.no


Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år


Sletting av data

Som tidligere nevnt, så kan du når som helst melde deg av e-post lister du står på. Har du kjøpt kurs hos oss, så har du også rett til å få slettet alle data vi har lagret på deg på nettsiden. Men det betyr i såfall at vi ikke lenger har mulighet til å levere deg den tjenesten du har kjøpt, da det ikke vil være mulig å logge inn på våre nettkurs uten e-post adresse og passord


Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter alle data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker


Dersom vi har sendt deg en formell faktura på kjøp du har gjort via Vitalia Veilednings nettside, kan vi naturlig nok ikke slette regnskapsbilag, da vi er pliktig å oppbevare disse i 10 år


Informasjon om cookies/informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små filer som lagres av din nettleser på din maskin. Dersom du åpner en annen nettleser på maskinen din, vil ikke de samme informasjonskapslene bli overført dit. Informasjonskapsler i seg selv, har ingen verdi, da de lagrer kun et tilfeldig identifikasjonsnummer. Det er først når du knytter denne informasjonen opp mot en database, at informasjonen kan behandles. Eiere av vitalia.no, bekrefter at denne informasjonen behandles strengt og den kan kun brukes til det formål som er ment for innsamling av data. Identifikasjon av brukere gjøres bare i de tilfeller det er strengt nødvendig. En informasjonskapsel inneholder som regel fire parametere:


Navn på informasjonskapsel

Unik id til informasjonskapsel (denne er knyttet til din nettleser)

Hvor lenge informasjonskapselen skal lagres på din maskin

Domene som informasjonskapselen gjelder for


På grunn av siste punktet her, er det svært vanskelig å misbruke en informasjonskapsel. En informasjonskapsel i seg selv har liten verdi før den blir knyttet opp til en database. Derfor vil den ha lav eller ingen verdi dersom noen prøver å flytte den over til et annet domene, fordi man ikke har tilgang til databasen


Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din


Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg» vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne


Du kan deaktivere infokapsler i nettleseren din, men de fleste nettsider vil da ikke fungere som de skal

Det er fullt mulig å skru av informasjonskapsler i din nettleser. Men hver da klar over at svært mange nettsider ikke vil fungere. Du vil for eksempel ikke ha mulighet til å handle i nettbutikker, logge deg på sosiale medier som Facebook, Twitter, Google+ o.s.v.


Du kan også velge å slette infokapsler i nettleseren din med jevne mellomrom


Vil du vite mer om den såkalte «cookieparagrafen»?

xPost- og Teletilsynet er ansvarlig for å håndheve cookieparagrafen. Her kan du lese mer om Post- og Teletilsynets uttalelser i forbindelse med ekomloven.


Datatilsynet har uttalt selv at de er imot løsningen om at nettsteder nå må opplyse om bruken av informasjonskapsler. Dette skyldes blant annet fordi det er upraktisk og fordi det er vanskelig å håndtere. Du kan lese mer om Datatilsynets egen uttalelse om «cookieparagrafen» som tredde i kraft 1. juli 2013


Mer om GDPR loven (Personvern i EU/EØS): https://www.eugdpr.org/ 


Endringer

Eventuelle endringer i vår personvernerklæring vil kun bli annonsert til brukerne av våre tjenester på det angjeldende tidspunkt

>